Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویژگی سریال «یاغی»، اقتباسی بودن آن است. این مجموعه با نگاهی آزاد به رمان «سالتو» نوشته مهدی افروش منش، توسط خود کارت، پدرام پورامیری و حسین دوماری به نگارش درآمده است و این سریال در همان فضا و بستری روایت می‌شود که «شنای پروانه» روایت می‌شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «یاغی» عنوان سریالی به کارگردانی محمد کارت است که هر پنجشنبه ساعت هشت صبح از فیلیمو پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع یاغی را می‌توان حاصل اعتماد این پلتفرم به کارت، با توجه به پیشینه‌اش در موفقیت فیلم سینمایی «شنای پروانه» دانست. کارگردان جوانی که با ساخت این فیلم، نظر موافق بسیاری از منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرده بود.

درباره سریال

اولین ویژگی سریال «یاغی»، اقتباسی بودن آن است. این مجموعه با نگاهی آزاد به رمان «سالتو» نوشته مهدی افروش منش، توسط خود کارت، پدرام پورامیری و حسین دوماری به نگارش درآمده است. این رمان یکی از آثار مهم در حوزه ادبیات داستانی در سال‌های اخیر است که پس از پخش این سریال، فروش آن رشد چشمگیری داشت.

اگرچه «یاغی» در روایت داستان خود چندان به «سالتو» وفادار نمانده است، اما همین اقتباسی بودنش سبب آن شده که چارچوب داستان، چفت‌وبست محکم و درستی داشته باشد.

این سریال، روایتگر داستان زندگی سخت و پرچالش پسر جوانی به نام «جاوید» است که از بدو تولد با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم کرده و حالا در اوج جوانی، زندگی روی خوش خود را به او نشان می‌دهد که این شانس بزرگ، خود مقدمه چالش‌های جدید است.

«یاغی» در همان فضا و بستری روایت می‌شود که «شنای پروانه» روایت می‌شد. جنوب شهر، حاشیه‌نشینی، اعتیاد و فقر، المان‌های اصلی در دو اثر داستانی کارت هستند. او در مصاحبه‌ای عنوان کرده که به دلیل تجربه زیست در چنین محیطی، به‌خوبی با بستر آن آشناست، به همین دلیل فضاسازی در آثارش درنهایت دقت و ظرافت و بسیار باورپذیر است. البته این فضا در مستندهای تحسین‌شده این کارگردان نیز جاری است.

داستان در چهار قسمت ابتدایی سریال و تا آنجا که حول محور جاوید و تلاش بی‌وقفه‌اش برای رسیدن به خواسته‌هایش که در رأس آن‌ها قهرمانی در مسابقات کشتی و راه‌یابی به تیم ملی کشتی است، می‌چرخد، بسیار اصولی و با ضرباهنگی سریع پیش می‌رود. اما ازآنجاکه قصه به سمت بهمن و همسرش، طلا، و گذشته آن‌ها می‌چرخد، ناگهان هم در منطق روایت و هم در اصول داستان‌سرایی دچار لکنت شده و هم با سکانس‌های طولانی، ضرباهنگ آن افت کرده و کشدار به نظر می‌آید.

ازجمله سکانس‌های بی‌منطق داستان، می‌توان به سکانسی که اشاره کرد که بعد از ماجرای اسیدپاشی به طلا، بهمن ناگهان تمام گذشته‌اش را برای جاوید باز می‌کند. بر اساس چه منطقی یک خلاف‌کار کارکشته‌ی اسبق، به یک جوان تازه از راه رسیده اعتماد کرده و رازهای مگویش را برای او برملا می‌سازد؟

گاهی نیز نقشه‌های بهمن و گروهش آن‌قدر بی‌پایه و اساس است که به ثمر نشستن آن‌ها بیشتر بر کودکانه بودنشان صحه می‌گذارد. سکانس‌هایی همچون ماجرای اسیدپاشی به دختر اکبر مجلل، یا قطع کردن برق محله برای یافتن شخصی که خانه بهمن را می‌پاید، ازجمله این سکانس‌های بی‌پایه هستند.

از لحظه به دام افتادن شیوا تا کشته شدن او توسط طلا، آن‌قدر طولانی و کشدار روایت می‌شود که تماشای آن را برای مخاطب خسته‌کننده می‌کند. ماجرای قطع کردن برق محله و یافتن شخصی خانه بهمن را می‌پاید نیز ازجمله روایت‌های خسته‌کننده «یاغی» بود.

فضاسازی بی‌نظیر و شخصیت‌پردازی درست کاراکترها را می‌توان ازجمله نکات مثبت این سریال دانست. اگرچه مختصات جغرافیایی محله «لیان شامپو» در یاغی هرگز مشخص نمی‌شود اما منطق روایی درست داستان در آن و شخصیت‌پردازی دقیق ساکنانش، آن را به محلی آشنا و واقعی برای مخاطبان تبدیل کرده است.

حضور عوامل به‌شدت حرفه‌ای در کنار کارت، باعث شده تا خروجی کار، یک سر و گردن بالاتر از سایر سریال‌های در حال پخش از این پلتفرم‌ها باشد. بودن سامان لطفیان به‌عنوان مدیر فیلم‌برداری و بامداد افشار در مقام آهنگساز، کمک شایانی به این کارگردان جوان در خلق نخستین سریالش کرده است. حرکت‌های حساب‌شده و به‌اندازه دوربین لطفییان در کنار میزانسن‌های ساده و غیر پیچیده کارت، و همچنین دکوپاژی شسته‌ورفته باعث شده تا با اثری خوش‌ساخت روبه‌رو باشیم.

همچنین نباید از هنر بامداد افشار به‌ویژه در تیتراژ ابتدایی این اثر و ترکیب ضرب زورخانه با موسیقی ارکسترال گذشت که جذابیت این سریال را دوچندان کرده است. باوجود باگ‌ها و نقطه‌ضعف‌هایی در روایت داستان، «یاغی» سریال خوش‌ساخت و استانداردی است که با اقبال خوب مخاطبان روبه‌رو شده و بار دیگر بر استعداد و نبوغ کارگردانی جوان صحه می‌گذارد که می‌تواند آینده‌ای درخشان‌تر داشته باشد.

درباره کارگردان

محمد کارت متولد سال ۱۳۶۵ در شیراز، فارغ‌التحصیل هنرستان هنرهای نمایشی، لیسانس کارگردانی سینما و عضو پیوسته خانه سینمای ایران است. با توجه به اینکه اغلب ساخته‌هایش در مجامع مختلف سینمایی مورد استقبال تماشاگران، منتقدان و داوران جشنواره‌ها قرارگرفته، از فیلم‌سازان جوان مطرح چند سال اخیر به شمار می‌رود.

کارت ساخت هشت مستند ازجمله مستندهای ذره‌بین، سمفونی مرگ، آوانتاژ و پیله در کارنامه خود به ثبت رسانده است و جوایزی همچون تندیس ویژه داوران یازدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت و تندیس بهترین کارگردانی فیلم‌های بلند از دهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت را برای ساخت این مستندها از آن خودکرده است.

او همچنین بازیگری را با ایفای نقش در آثاری همچون نسبت خونی، عصبانی نیستم، چه خوبه که برگشتی، بوسیدن روی ماه تجربه کرده است.

شنای پروانه نخستین ساخته سینمایی کارت در مقام کارگردان است که سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به دست آورد. “یاغی» نخستین تجربه سریال سازی این کارگردان به شمار می‌رود.

درباره بازیگران

یکی از ویژگی‌های «یاغی» ترکیب بازیگران آن است. پارسا پیروزفر، علی شادمان، طناز طباطبایی، امیر جعفری، نیکی کریمی، آبان عسکری، مهدی حسینی نیا، مه‌لقا باقری، الیکا ناصری، عباس جمشیدی فر، جواد خواجوی و سجاد دولتی، نقش‌های اصلی این سریال را بر عهده‌دارند.

کارت در هدایت و بازی گرفتن از بازیگرانش به‌جز چند مورد انگشت‌شمار، بسیار موفق عمل کرده است. از نکات قابل‌توجه این مجموعه، آن است که حتی بازیگران فرعی و بعضاً هنرورها هم بسیار درخشان و قابل‌قبول ظاهرشده‌اند.

علی شادمان که حالا رفته‌رفته به بازیگری مهم در سینمای ایران تبدیل می‌شود، به‌خوبی از پس ایفای نقش جوانی جنوب شهری و حاشیه‌نشین برآمده است. از تلاش این بازیگر در پرورش اندام و یادگرفتن اصول ورزش کشتی برای درآوردن صحنه‌های رقابت نیز نباید گذشت که ستودنی است.

پارسا پیروزفر، بازیگر کم‌کار و گزیده کاری است که با «یاغی» اولین تجربه‌اش را در شبکه نمایش خانگی رقم‌زده است. او شخصیتی به‌شدت کاریزماتیک به بهمن بخشیده که با نگاه‌های نافذش بر مرموز بودن این شخصیت می‌افزاید. طناز طباطبایی، امیر جعفری و مهدی حسینی نیا نیز هرکدام در ایفای نقش خود موفق عمل نموده‌اند.

اما حضور کوتاه نیکی کریمی در این سریال واکنش‌های زیادی به همراه داشت. «شیما» را می‌توان نقش متفاوت در کارنامه کریمی دانست که گریم خوب و ظاهر متفاوت نیز به چشمگیری نقش، کمک شایانی کرده بود. اما به نظر می‌رسد کریمی باوجود دور شدن از کلیشه‌های گذشته‌اش نتوانسته بود در ایفای این نقش چندان موفق باشد.

آبان عسکری، همسر محمد کارت و بازیگر نقش «عاطی»، از دیگر بازیگران اصلی «یاغی» است که باوجود بازی استاندارد و قابل‌قبول، نتوانسته در حد و اندازه‌های دیگر بازیگران این مجموعه ظاهر شود.

یادداشت از پونه خامیان خبرنگار سرویش فرهنگ و هنر ایمنا

کد خبر 596157

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سریال سریال شبکه خانگی شبکه نمایش خانگی سریال یاغی فیلیمو داستان سریال یاغی بازیگران سریال یاغی سریال یاغی ایرانی یاغی علی شادمان علی شادمان در یاغی پارسا پیروزفر طناز طباطبایی محمد کارت سریال یاغی محمد کارت امیر جعفری سریال یاغی امیر جعفری نیکی کریمی فرهاد اصلانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شنای پروانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو

با آغاز اعزام حدود ۸۷ هزار زائر ایرانی به حج تا چند روز دیگر، جمعیت منتظران حج واجب به ۹۰۰ هزار نفر می‌رسد، که به گفته نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مدت انتظار برخی از آنها برای این سفر به ۳۰ سال خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، سهمیه حج ایران امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر اعلام شده است، که از میان آنها حدود ۸۵ هزار نفر، زائر و مباقی عوامل خدماتی و ستادی حج هستند. آخرین اولویت اعلام‌شده برای ثبت‌نام در کاروان‌های حج ۱۴۰۳، دی ماه ۱۳۸۶ بوده است، که بنابر آخرین اظهارات حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب، هنوز ۹۰۰ هزار نفر دیگر در نوبت حج هستند و برخی از آنها تا ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند. هرچند گفته شده است «در سال‌های اخیر تلاش شده است با کاهش تعداد خادمان و عوامل، زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند.»

در بین زائرانی که امسال به حج مشرف می‌شوند، افرادی هستند که دست‌کم ۱۵ تا ۱۶ سال در نوبت حج تمتع بوده‌اند، درحالی که برخی عمرشان از زمان این انتظار کوتاه‌تر بوده و به این سفر واجب معنوی نرسیده‌اند. گردهمایی حجاج تهرانی که ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در استادیوم ۱۲ هزار نفری آزادی برگزار شد، فرصتی بود برای گفت‌وگو با برخی از این زائران که تقریبا بیشتر آنها به مسئله انتظار طولانی برای این سفر معنوی اشاره کردند.

قرار است اعزام ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر حج امسال در قالب ۶۲۲ کاروان، از ۲۳ اردیبهشت ماه آغاز شود. هزینه این سفر که بیش از یک ماه طول خواهد کشید از ۱۶۲ تا ۱۸۸ میلیون تومان است، که جزو حج‌های گران محسوب می‌شود. سیدعباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ در گردهمایی حجاج تهرانی که ۱۵ اردیبهشت ماه در استادیوم ۱۲ هزار نفری آزادی برگزار شد، گفت که حج امسال ۳۰۰ دلار کاهش هزینه داشته، اما تورم و تغییر نرخ ارز، اجازه نداده است کاهش قیمت اتفاق افتد.

عربستان اعلام کرده است مناسک حج امسال از غروب جمعه ۱۴ ژوئن (۲۵ خرداد) آغاز می‌شود و در عصر روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) به پایان می‌رسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شورای تامین، زنان را از تماشای بازی پرسپولیس و استقلال با نساجی محروم کرد
  • فیلم| اقدام عجیب دو جوان؛ نصب تلویزیون بزرگ در صندوق عقب ۲۰۶ و تماشای فوتبال وسط خیابان!
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو
  • اخراج خطیر به نفع استقلال شد یا نه؟
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • پرچم پرسپولیس به آلیانز آرنا رسید؛ یادگاری پیش از بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ! + عکس
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • گاف عجیب سریال «افعی تهران» سوژه شد